5. desember
Quality Edvard Grieg, Bergen

Hjem » Står redde politikere i veien for god byutvikling?

Står redde politikere i
veien for god byutvikling?

Anna Elisa Tryti og Baard Schumann er to av foredragsholderne på Eiendom2018.


Politikere som frykter reaksjoner fra berørte naboer er et av hindrene for en tett og god byutvikling.

– Bergens politikere sier at de vil bygge tett, men det blir ikke noe av det, sier Baard Schumann.

Da han fortsatt var direktør for Selvaag Bolig fortalte han Dagsavisen at de var involvert i boligprosjekter i 15 kommuner.
– Generelt sett er politikerne overalt redde for lokalbefolkningen, spesielt i valgår. Ingen vil ha nye naboer. Derfor ender vi alltid opp i håpløse diskusjoner som fører til at prosjekter blir forsinket og utsatt, sa Schumann.

Han har siden det blitt kåret til eiendomsbransjens mektigste. Nå er han utfordret av Eiendom2018 til å gi Bergens politikere syv råd for bedre byutvikling. Han mener blant annet at det må tillates høyere utnyttelsesgrad på kollektivknutepunktene.
– Skal dere bygge by, så gjør det skikkelig. Ikke si at det skal bygges by, og så blir det bare mer av det sammen gamle, sier Schumann.

Mens Schumann skal gi syv råd til politikerne, er byutviklingsbyråd, Anna Elisa Tryti, utfordret på å gi syv gode råd til utbyggerne. Tøffe grep i byutviklingspolitikken gjør at redd kanskje ikke er en beskrivelse som passer til henne? Hun skal på podiet rett etter Schumann. Dette kan bli en spennende sesjon som vi gleder oss til.